Бившият капитан на Интер Мауро Икарди разкри, че е искал да остане в ПСЖ от първия си ден в клуба и потуши слуховете, които го пращаха в Ювентус и Наполи. Аржентинецът реализира 20 гола в 31 мача в първия си сезон при парижани, а през това лято подписа и постоянен договор с клуба. Нападателят напусна Серия А след седем успешни години.

„Веднага, след като пристигнах от Италия в Париж, решението ми беше окончателно. Възможността за откупуването ми можеше да се активира само този сезон, но за мен всичко бе решено още през миналия. Когато опцията се превърна в реална възможност, ние я обсъдихме с мениджърите и Леонардо. Оценихме решението със семейството ми и всички решихме да останем. Тогава спортният директор потвърди, че клаузата е задействана. :есно бе да подпиша“, заяви Икарди пред „Le Parisien”.

“Чувствам се добре в Париж. Върнах се в Италия по празниците и ги прекарах със семейството си. Близо е, едва час със самолет. Сега семейството ми се е настанило напълно в Париж“, добави още той.

Аржентинецът разказа и за отношенията си с колегата му в нападение – Единсон Кавани.

„Имаме добри отношения с Еди, както на терена, така и извън него. Той е изключителен човек. Треньорът трябва да взима решенията кой да играе. Ако смята, че определен играч е по-добър за даден мач, трябва да приемете това решение“, заяви Икарди.