Италианските и френските медии гръмнаха в сряда вечерта, че Пари Сен Жермен си е осигурил подписа на една от най-горещите трансферни цели това лято Матайс де Лихт. Агентът му Мино Райола обаче отрече тези информации, категоризирайки ги като "фалшива новина". 

Той беше сниман на летището в Париж в сряда и това веднага породи информациите за сделка между френския шампион и настоящия клуб на холандеца Аякс. Но Райола може да е бил там като представител на някоя друга от множеството звезди, чиито интереси защитава и явно определено не е бил заради Де Лихт. 

"Това е класически пример за фалшива новина. Нямам какво повече да добавя по темата. Просто няма истина в информацията", категоричен беше Мино Райола в лаконичния си коментар за италианската агенция АНСА. 

Самият Де Лихт твърди, че все още не е решил къде ще играе, а за основен фаворит за подписа му се смята Барселона. Причина за забавянето на сделката е и наказанието върху самия Райола, който няма право да упражнява дейността си като футболен импресарио от 28 май насам, когато беше наказан от ФИФА. 

Той обжалва санкцията пред Спортния арбитражен съд в Лозана и се очаква решението по делото му да стане факт в първите дни на юли. Със сигурност дотогава холандският бранител все още няма да има нов отбор, поне официално.