Говорейки за GOAL, вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес разказа за радостта да играе с Лонел Меси и да помогне на един от най-великите играчи в играта да постигне мечтите си да спечели Копа Америка и Световната купа в рамките на две години.

"Прекрасно е да играя с Меси. Това е нещо, което ще се гордея да разкажа на децата и внуците си, когато пораснем. Но знаете ли, когато сме заедно, той е просто още един нас. Той е просто Лео. Ето защо тази група играчи се справя толкова добре. Знаем и трябва да уважаваме всичко, което той постигна във футбола и всичко, което той искаше, беше да спечели с националния отбор", заяви Мартинес.

"Той бе казал това на мен. Той ще остави всички Златни топки за Копа Америка. Видях го да казва това, когато се връщахме в Аржентина от Бразилия и той държеше трофея. Той каза, че това е единственото нещо, което е искал в своята футболна кариера Чувствах се горд от този момент, че помогнах за постигането на мечтата му. Той спечели всичко на клубно ниво, но все пак нещо му липсваше", добави вратарят.

"Когато осъзнаете през какво е преминал в кариерата си, това е огромно. Започнах кариерата си на най-високо ниво малко късно, но той спечели Световната купа на 35 години, когато Енцо Фернандес я спечели само на 21! Това ви показва, че футболът е много труден. Меси ще бъде най-добрият играч в историята и му отне до 35 години, за да спечели Световната купа. Еха!", завърши Мартинес.

Победителите в Световната купа надвиха Панама миналата седмица и приключат международните си мачове с домакинство на Кюрасао в сряда.