Общинският стадион в мароканския град Ел Каср ел Кабир вече носи името на 24-годишния футболист на националния отбор и на френския клуб Пари Сен Жермен Ашраф Хакими, обяви лично играчът в профила си във Фейсбук.

Хакими лично присъства на церемонията, организирана в негова чест от градските власти. Хиляди местни жители посрещнаха любимеца си с традиционни песни и танци.

Футболистът, както отбелязва местната преса, беше в основата на изключителния успех на националния отбор на Мароко, който достигна до полуфиналите и зае четвърто място на Световното първенство в Катар. Подобно постижение в историята на Мондиали нямаше досега нито един африкански или арабски отбор.

"За мен е чест да има футболен стадион, който носи моето име. Благодаря на властите и на жителите на града за подкрепата и за любовта към мен. За мен е голяма чест да се върна в този град, който заема специално място в сърцето ми, и да бъда сред вас, моето семейство и моите близки. Благодаря ви от сърце", написа Хакими в социалните мрежи.

Ел Каср ел Кабир е родният град на майката на футболиста.

"Много съм щастлив да бъда в града на майка ми. Като дете прекарвах невероятни моменти тук", каза Хакими, цитиран от сайта 360​​.

На 20 декември в двореца в Рабат крал Мохамед VI награди Хакими, както и всички останали играчи от националния отбор на Мароко, с Ордена на трона трети клас (офицерска степен) за успешното представяне на Световното първенство.

В кариерата си Хакими е играл за Реал Мадрид в Испания, Борусия Дортмунд в Германия, Интер Милано в Италия и премина в Пари Сен Жермен през юли 2021 година. Той е победител в Шампионската лига (2018), Световното клубно първенство (2017), носител на Суперкупата на УЕФА (2017), Суперкупата на Испания (2017), Германия (2019) и Франция (2022), шампион на Италия (2021) и Франция (2022). /БТА