Старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг продължава да бъде в плановете на Манчестър Юнайтед за нов мениджър на тима след края на сезона. „Daily Mail“ твърди, че „червените дяволи“ ще се обърнат към наставника на амстердамци, ако английския клуб не успее в опита си да привлече Маурисио Почетино от Пари Сен Жермен.

Твърди се, че Тен Хаг се интересува от работата в Юнайтед и Аякс няма да му пречи, ако иска да напусне в края на сезона, въпреки че 51-годишният специалист има договор с нидерландския шампион до лятото на 2023 година.

Двата клуба се радват на добри отношения и изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар, който е бивш вратар на Ман Юнайтед, имаше ключова роля в трансфера на Дони ван де Беек за 40 милиона пуда на „Олд Трафорд“ през лятото на 2020 година.

Тен Хаг се смята за един от най-прогресивните треньори в Европа и от Тотнъм също имаха интерес той замени Жозе Моуриньо, преди обаче да удължи договора си Аякс през април.

Иначе Ралф Рангник ще застане начело на Ман Юнайтед до края на сезона, като се очаква от клуба да го обявят официално съвсем скоро. В неделното гостуване на Челси обаче тимът ще бъде воден от Майкъл Карик.