Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси спечели седмата си „Златната топка“ в понеделник вечерта на церемония във френската столица Париж.

Той сподели, след като получи приза, че наградата само го мотивира да продължава да играе на максимално ниво още дълги години. 34-годишният нападател на Пари Сен Жермен изпревари Роберт Левандовски и Жоржиньо за приза на „Франс Футбол“.  

БГНЕС
89 снимки

„Невероятно е да съм тук отново. Преди две години си мислех, че това вероятно ще са последните ми години във футбола. Не знаех какво ще се случи, но ето, че съм пак съм тук пред вас. Не знам още колко години ми остават от кариерата, но се надявам да са много, защото се забавлявам изключително“, заяви Меси.

„Най-важната ми награда дойде през юни (б.р. - Копа Америка с националния отбор на Аржентина). Към това се стремях от началото на кариерата ми в националния тим. Искам да посветя този приз на моите съотборници, с които заедно постигнахме това“, продължи Лео.

През лятото той напусна Барселона и премина в ПСЖ.

„Гледам с нетърпение към бъдещето си в Пари Сен Жермен, с който искам да постигна нови цели. Вече съм в нов етап от живота си. Много съм щастлив тук и искам да продължа да се боря за трофеи“, каза още Меси.