Нападателят на Бразилия и Пари Сен Жермен Неймар в скоро време ще обяви пред журналистите новини за своето бъдеще и по-специално дали отново ще облече екипа на Барселона. Острието ще направи изявление след финалния мач на Копа Америка, който ще се състои на 7 юли.

Неймар няма публично да говори за бъдещето си преди завършването на турнира от уважение към своите съотборници от националния тим.

Очаква се 27-годишният нападател да обяви, че напуска ПСЖ, което ще повлияе благоприятно на преговорите между Барселона и френския клуб.

По-рано този месец в медиите се появиха твърдения, че Неймар е постигнал устно споразумение с Барселона за петгодишен контракт. Най-скъпият футболист в света въобще не е водил преговори с Барса, а просто е приел предложените му условия, тъй като разбира колко трудно ще бъде на каталунците да осъществят трансфера.

Местната преса твърди, че бразилецът е приел да получава по 24 млн. евро годишно, а това е с 12 млн. по-малко от възнаграждението му в ПСЖ.

Той също така ще трябва да се извини публично на клубните фенове за начина, по който напусна тима преди две години. 27-годишният нападател прекара четири години на „Камп Ноу“, като спечели Шампионската лига през 2015 година и на два пъти Ла Лига. За този период той сформира отличен синхрон с Лионел Меси и Луис Суарес в атаката на „блаугранас“.

При всеки случай, завръщане на Неймар в Барселона ще изиска от клуба финансови ресурси от продажби. Очаква се скоро трансферът на Антоан Гризман да бъде финализиран от Атлетико Мадрид за 120 млн. евро, докато Френки де Йонг вече подписа официално от Аякс за 75 млн. евро. /БГНЕС