Феновете на Барселона може би ще трябва да се подготвят за тежко лято, тъй като клубът продължава да губи позиции в опита си да върне Лионел Меси. Това се считаше за цел №1 на каталунците за идното лято, но изглежда, че възможността това да се случи намалява с всяка изминала секунда.

Бразилският журналист Марсело Белер твърди, че Барселона вече са се отказали окончателно от Меси и ветеранът няма да се завърне на „Камп Ноу“ това лято. Трябва да се отбележи, че Белер беше журналистът, който съобщи новината за преминаването на Неймар в Пари Сен Жермен през 2017-а година и разкри, че Меси иска да напусне Барса през 2020-а година.

Той не е единственият журналист, който твърди, че завръщането на Меси в каталунската столица няма да се осъществи. Според Сесар Луис Мерло, Интер Маями също се стреми да подпише с аржентинеца след края на сезона, като тимът от МЛС вярва, че той няма да отиде в Барселона. Клубът, на който един от собствениците е Дейвид Бекъм, дори са предоставили официална оферта за Меси, с надеждата да го привлекат през лятото.

Съобщава се, че световният шампион все още изчаква потвърждението от Ла Лига, което да предостави шанс на Барселона да му отправи конкретно предложение. Но той вече има оферта и от Саудитска Арабия, където Ал Хилал е готов да похарчи цяло състояние за 35-годишния играч.

Мерло добавя, че решението относно бъдещето на Меси може да стане ясно през следващите няколко дни, което не е добра новина за Барселона, тъй като каталунците едва ли ще могат да завършат сложната операция толкова скоро. Клубът се нуждае от време, за да продаде част от настоящите си играчи, за да натрупа приходи, преди да може предложи на Меси договор.