Френският шампион Пари Сен Жермен може да се опита да привлече капитана на Арсенал Мартин Йодегард. Норвежката звезда се наслади на брилянтен сезон, като помогна на „артилеристите“ да се борят за титлата във Висшата лига за първи път от повече от десетилетие, макар че завършиха на второ място зад шампиона Манчестър Сити.

Йодегаард бе един от най-добрите играчи този сезон, отбелязвайки 15 гола и асистирайки за още осем попадения в 37 мача в шампионата. Това явно не е останало незабелязано от ПСЖ, който обмисля да отправи оферта за 24-годишния футболист, пише Daily Mail.

БТА
8 снимки

Въпреки това, френският гранд може да срещне сериозни трудности да убеди норвежеца да напусне „Емиратс“ това лято. Йодегаард се смята за основен играч в плановете на мениджъра Микел Артета, а и самият футболист е доволен от живота в Лондон.

Очаква се Арсенал да разполага с бюджет от около 180 милиона паунда за лятото плюс сумата, която събере от продажба на играчи. Йодегаард обаче не е сред футболистите, с които „артилеристите“ ще искат да се разделят, тъй като се надяват да продължат развитието си и догодина да успеят да наградят над второто място от този сезон.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Друг полузащитник обаче - Гранит Джака, изглежда е изиграл последния си мач за клуба при победата с 5:0 над Уулвърхемптън в неделя. Тогава той отбеляза красиво попадение. Байер Леверкузен е фаворит за подписа на швейцарския национал и се стреми да сключи сделка в близките седмици.

Друг играч, който може да напусне, е крайният защитник Киърън Тиърни, който е желан от Нюкасъл. Дефанзивният полузащитник Томас Партей и защитникът Роб Холдинг също могат да бъдат продадени, за да се увеличат средствата за нови попълнения през лятото.

Междувременно, ако ПСЖ не успее с офанзивата си за Йодегаард, парижани ще се насочат към халфа на Спортинг Лисабон Мануел Угарте, към когото обаче има интерес още от страна на Астън Вила, Челси и Ливърпул. 22-годишният уругваец има клауза за откупуване на стойност от около 60 милиона евро.