Кристиано Роналдо, който е най-следваната личност в Инстаграм, вече може да се похвали с 564 милиона фенове в социалната мрежа, собственост на Мета. Звездата на нападателя продължава да грее, въпреки че петкратният носител на Златната топка сега играе в Саудитска Арабия с Ал-Насър. Той не спечели най-много последователи в Инстаграм през последния месец, като от Lottery Texts разкриват, че тази чест се полаг на американската певица и актриса Селена Гомез, но глобалният интерес към 38-годиншия португалец не може да бъде пренебрегнат.

Докато марката на Роналдо продължава да расте, вечният му съперник Лионел Меси отбеляза спад в Интаграм с над 570 000 през последните 30 дни. Смята се, че трудностите му в Пари Сен Жермен и задаваните въпроси за бъдещето му във Франция, са допринесли за това лек отлив от фенове, като аржентинецът, спечелил Световната купа, сега има 443 милиона последователи.

Съотборникът на Меси в ПСЖ Килиан Мбапе също падна с над 250 000 последователи, за да има общо 101 милиона, но акциите му трябва да продължат да растат през следващите години, тъй като той се опитва да затвърди позицията си на естествен наследник на Меси и Роналдо, като едни от най-добрите футболисти за всички времена.