Най-скъпият футболист в историята Неймар за пореден път доказа, че съвсем не страда от липсата на самочувствие. Звездата на Бразилия отказа да отговаря на нападките от страна на американския национал ДеАндре Йедлин след контролата между двете страни, а като причина обяви, че не се интересува от коментарите на бранителя, тъй като всъщност няма представа кой е той.

„Селесао” победи с 2:0 на „МетЛайф Стейдиъм”, като Неймар вкара от дузпа единият от головете (другият бе дело на Роберто Фирмино). Понеже коронната позиция на нападателя е по левия фланг на атаката, реално до смяната си в 80-ата минута той се сблъскваше предимно с десния бек на „янките” Йедлин.

ДеАндре Йедлин срещу Неймар

източник: Gulliver/Getty Images

Играчът на Нюкасъл неведнъж принуди рефера Фернандо Гереро да надува свирката за нарушения. В редица от тези случаи Йедлин не беше съгласен, а в даден етап камерите го уловиха да репликира съдията с: „Рефер, ти не гледа ли какво ставаше на Световното?”. Очевидно 26-годишният американец визираше множеството театрални падания на Неймар, които бяха породиха една от големите дискусии по време на Мондиал 2018.

Въпросите за думите на Йедлин обаче съвсем не впечатлиха Неймар, който коментира кратко и ясно. „За съжаление нямам кой знае какво да кажа. Той е от този тип играчи… Всъщност не го познавам, така че нямам никаква причина да се тревожа”, заяви в безцеремонен стил 26-годишният бразилец.