Обкръжението на Лионел Меси е отрекло, че аржентинецът ще се присъедини към Интер Маями на Дейвид Бекъм следващото лято и ще вземе 35 процента от франчайза на отбора от МЛС след изтичането на договора му с Пари Сен Жермен.

Носителят на седем „Златни топки“ отбеляза само шест гола в първенството на Франция в 26 мача, включително два пъти срещу Монпелие през изминалия уикенд, откакто се присъедини към ПСЖ със свободен трансфер от Барселона миналото лято. Парижани спечелиха титлата в Лига 1 през април, но феновете останаха сериозно разочаровани от отбора си, че не искаха да празнуват триумфа с играчите.

34-годишният Меси беше оставен извън отбора на сезона на Лига 1, докато баща му Хорхе призна, че се „надява“ синът му да се върне в Барселона „някой ден“. Последните информации сочеха, че Меси не е щастлив в Париж, тъй като не успя да се установи добре в града и в клуба по множество причини.

През март феновете на ПСЖ освиркваха Меси и Неймар по време на първия мач на клуба от Лига 1 след елиминирането им от Шампионската лига от Реал Мадрид на 1/8-финалите. Двете южноамерикански суперзвезди бяха освирквани при всяко докосване на топката срещу Бордо.

Репортаж на Алекс Кандал от „DIRECTV Sports“ във вторник твърдеше, че Меси е готов да се откаже напълно от европейския футбол, когато договорът му на „Парк де Пренс“ изтече в края на следващия сезон. Информацията гласеше, че той не само се готви да се присъедини към Интер Маями – клубът, управляван от Дейвид Бекъм, но се готви да поеме 35 процента от акциите му.

Днес обаче „Diario Sport“ обаче твърди, че обкръжението на Меси напълно е отрекло тези слухове като „фалшиви новини“ и настоява, че подобно развитие не е на дневен ред. Все пак остава идеята, че аржентинецът ще обмисли преместване в Съединените щати, където да завърши кариерата си.

Миналата година пък се появиха информации, че Манчестър Сити, който също се опита да подпише с Меси, когато още беше в Барселона, включваха план той по-късно да се присъедини към Ню Йорк Сити, който е собственост на „City Football Group“, от който са част и „гражданите“ на Хосеп Гуардиола.