Пари Сен Жермен победи с 5:4 сборния отбор от звездите на Ал Хилал и Ал Насър в приятелска среща в Рияд.

Лионел Меси даде преднина на парижани още в 3-ата минута. Кристиано Роналдо възстанови равенството от дузпа в 34-ата минута на срещата. Маркиньос отново изведе ПСЖ напред в резултата, а в добавеното време на първото полувреме, Кристиано Роналдо отново изравни. 

Второто полувреме започна с трети гол за ПСЖ, дело на Серхио Рамос. Резултатът отново бе изравнен за 3:3 от Джан Хюн-Су. В 60-ата минута Килиан Мбапе отново даде преднина на парижани от дузпа. Екитик удвои преднината на френския гранд с гол в 78-ата минута, а в последните секунди на срещата се разписа Талиска за 4:5.


бта
32 снимки

Още в 3-ата минута на срещата Меси бе изведен от Неймар. Аржентинецът пусна топката до Ал Оваис, който излезе напред. Топката попадна в мрежата и така Лионел Меси изведе парижани напред. 

Четири минути след това Кристиано Роналдо отговори с плътен удар нисък удар, който Кейлор Навас отрази. 

В 17-ата минута Килиан Мбапе бе изведен отляво. Французинът нахлу в наказателното поле и се измъкна от противниковите защитници, след което пробва с остро подаване да намери Неймар на далечната греда. Бразилецът обаче не успя да стигне до топката иначе щеше да я прати в опразнената врата. 

Кристиано Роналдо подхвана страхотна атака, след като попаде към Луис Густаво с петичка. Атаката им обаче бе спряна заради сигнал за засада.

В 25-ата минута Мбапе бе намерен с чудесен пас, след което французинът дори надигра стража Ал Оваис и прати топката в опразнената врата. За съжаление на парижани съдията отсъди засада и попадението бе отменено.

В 32-ата минута Кристиано Роналдо и стражът на ПСЖ - Кейлор Навас, се сблъскъха тежко във въздуха след центриране в наказателното поле на парижани. Решението на съдията бе жълт картон за вратаря и дузпа. Именно Кристиано Роналдо се нагърби с отговорността да изпълни наказателния удар. Португалецът запази хладнокръвие и прати топката в мрежата на Навас за 1:1

В 39-ата минута на срещата Хуан Бернат получи директен червен картон, след като бе последен човек в защита и спря грубо футболист на противниковия отбор. 

Парижани изпълниха къс корнер в 43-ата минута и Мбапе размени няколко паса със свои съотборници преди да прати остро центриране в наказателното поле, където Маркиньос изпревари защитата на сборния тим на Ал Хилал и Ал Насър, за да прати топката в мрежата.

В последните секунди на първата част Килиан Мбапе изпусна голово положение очи в очи с вратаря, след като бе изведен от Лионел Меси. Стражът Ал Оваис успя да излезе бързо и да спаси с тяло удара на французина. След това пък Неймар бе спрян в наказателното поле на сборния тим и съдията бе извикан да прегледа ситуацията на монитора край тъчлинията. Той отсъди дузпа за Пари Сен Жермен. Изпълнението бе доверено именно на бразилеца, който обаче стреля много разочароващо от бялата точка и стражът улови.

Кристиано Роналдо успя да възстанови равенството отново дълбоко в добавеното време на първата част. Той получи отлично центриране от левия фланг и стреля с глава. Топката срещна гредата, но след това попадна отново в неговите крака. Португалецът не сбърка и я прати в мрежата на Навас за 2:2.

Второто полувреме започна със смени. И двата тима извършиха двойна промяна. Данило и Витиня се появиха в игра вместо Маркиньос и Санчес. За тима воден от Кристиано Роналдо, в игра влязоха Талиска и Алауджами.

В 49-ата минута на мача именно Талиска пробва мощен удар от далечна дистанция. Кейлор Навас се разтегна максимално, за да отбие топката. Последва и удар с глава при изпълнението на корнера, с който Навас отново се справи.

Първата по-добра възможност за ПСЖ през второто полувреме дойде в 52-ата минута, когато Килиан Мбапе стреля от сериозно разстояние. Топката отиваше под напречната греда, но Оваис успя да се намеси и да я избие. 

ПСЖ стигна до трето попадение във вратата на сборния отбор на Ал Хилал и Ал Насър в 54-ата минута, когато Мбапе финитира няколко защитника и подаде на Серхио Рамос, който прати топката в мрежата за третия гол на парижани. 

Парижани бяха напред в резултата едва две минути, тъй като централният защитник - Джан Хюн-Су прати топката във вратата с глава. До гола се стигна след опасно центриране от корнер. 

В 60-ата минута бе отсъдена втора дузпа за ПСЖ за игра с ръка. Този път Килиан Мбапе застана зад бялата точка и изпълни наказателния удар отлично, пращайки топката във вратата.

И двата тима направиха голям брой от смени като Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе и Лионел Меси напуснаха игра в 61-ата минута. Пет минути след това влезлия Матеуш Перейра бе намерен на далечната греда, той пое добре топката и стреля по земя, но Донарума се намеси безпроблемно.

В 78-ата минута Екитик получи страхотен извеждащ пас, който го остави сам срещу стража на сборния отбор от звездите на Рияд. 20-годишният французин не сбърка, пращайки топката покрай вратаря и в мрежата за 5:3.

В последните секунди на срещата Андерсон Талиска успя да се разпише. Бразилецът намали изоставането на тима си на един гол, но срещата приключи със загуба за отбора на Рияд. Парижани победиха с 5:4 в истинско голово шоу.

FT АЛ ХИЛАЛ/АЛ НАСЪР - ПСЖ 3:5

0:1 Лионел Меси 3'

1:1 Кристиано Роналдо 34'

1:2 Маркиньос 43'

2:2 Кристиано Роналдо 45+5'

2:3 Серхио Рамос 54'

3:3 Джан Хюн-Су 56'

3:4 Килиан Мбапе 60'

3:5 Уго Екитик 78'

4:5 Андерсон Талиска 90+4'

Съставите на двата отбора:

Ал Хилал/Ал Насър: Ал Оваис, Ал Ганам, Али Болеахи, Джан, Луис Густаво, Мохамед Кано, Сауд Абдулхамид, Карийо, Матеуш Перейра, Андерсон Талиска, Кристиано Роналдо

ПСЖ: Кейлор Навас,  Ашраф Хакими, Хуан Бернат, Маркиньос, Серхио Рамос, Фабиан Руис, Ренато Санчес, Карлос Солер, Килиан Мбапе, Неймар, Лионел Меси