Полузащитникът Адриен Рабио е отхвърлил подадената му от президента на Френската футболна федерация ръка за помирение. Самият Ноел льо Гре разкри, че намиращият се в самоналожено изгнание футболист е отказал среща, на която двете страни да изгладят различията си.

23-годишният футболист се намира на нож с „петлите” от месеците преди Мондиал 2018, когато с огромно огорчение прие решението на селекционера Дидие Дешан да го остави извън избраниците си за турнира. От този момент нататък той отказа да играе за родината си, докато бележитият наставник дърпа конците.

В интервю за RTL Льо Гре призна, че е опитал да поеме инициативата и да даде ход на помирителни разговори, за да може Рабио отново да бъде сред опциите за националния тим. „Влязох в контакт с Адриен Рабио, за да уредя среща. Всъщност майка му беше човекът, който ми се обади”, разказа Льо Гре. „Тя искаше да присъства на разговорите, но аз желаех да видя Адриен сам. Той реши да не се среща с мен при тези условия. Ясно е, че майка му направлява всичко.”

Доста подобна е ситуацията на таланта и в клубния му тим, където той тренира в пълна изолация. Основната причина се крие във факта, че той категорично отказва да поднови изтичащия си в края на сезона контракт. ПСЖ отправи поне 7-8 оферти до своя юноша, ала това по никакъв начин не промени решението му. Комуникацията между двете страни съвсем се влоши след конфузното отпадане на отбора в 1/8-финалите на Шампионската лига. В нощта на фаталната загуба у дома с 0:3 Рабио беше уловен да купонясва здраво в парижки нощен клуб. В резултат той бе изваден от първия състав, като наказанието му изтича на 27 март.

Още по темата:

Майката на Рабио: Той е затворник, ПСЖ го държи като заложник

ПСЖ иска да анулира договора на Рабио

Адриен Рабио изненадващо може да се озове при Зизу в Реал

Челси настъпва за Рабио

Атлетико Мадрив се включва в надпреварата за подписа на Рабио