Майката на Адриен Рабио – Вероник, която е и негов агент, е разговаряла със спортния директор на Барселона Ерик Абидал относно трансфера на Артуро Видал на „Камп Ноу“, твърди „L’Equipe“.

Вероник е провела телефонен разговор с Абидал, за да разбере дали с този трансфер каталунците приключват своя интерес към нейния син.

Според информацията, от Барселона не са се отказали от привличането на френския футболист, но каталунците вече няма да бъдат активната страна и ще изчакат действия, които ще предприеме Рабио.

23-годишният футболист все още не е взел окончателно решение относно своето бъдеще. Халфът все още не е отговорил на отправеното му предложение за нов договор от страна на ръководството на парижкия клуб. Тази нерешителност от страна на Рабио съвпада с трансфера на Видал на „Камп Ноу“.

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал е заявил на майката на Рабио, че французинът не е направил очакваната от всички крачка, за да бъде решено неговото бъдеще и това е принудило каталунците да привлекат чилийския футболист.

Абидал е уверил агентът на Адриен Рабио, че 23-годишният футболист продължава да бъде в полезрението на Барселона, но каталунците ще действат само при категорично взети решения от страна на играча.