Удареният от Неймар фен на Рен планира да подаде жалба в полицията, съобщава “Радио Монте Карло”. Неприятният инцидент се случи докато бразилецът се качваше по стълбите на трибуните, след края на снощния финал за Купата на Франция, който Пари Сен Жермен загуби след дузпи..

Един от феновете в близост до стълбите реши да снима звездите на Пари Сен Жермен, но това не се хареса на Неймар. Нападателят избута телефона на привърженика, последва размяна на няколко реплики, преди бразилецът да понечи да удари фена.

Според френските медии въпросният запалянко, който се казва Едуард, на 28 години, и работи като шофьор на такси. Той обаче е обиждал минаващите до него играчи - да Джанлуиджи Буфон той казва “Мръсен идиот”, на Лейвин Курзава - “Не ми докосвай ръката”, Марко Верати -  “Расист”, а на Неймар му казва “Отивай да се научиш да играеш футбол”. След това бразилецът го атакува.

Версията на Едуард обаче е друга: “Не съм обиждал Неймар, а само му казах, че бяха много слаби… Когато пък Верати и Буфон наближиха, им викнах “Много сте зле, давай Рен!”.

Неймар раздава плесници, налетя на фен след резила за Купата (видео)