Отборът на Пари Сен Жермен се класира много трудно за четвъртфиналите на турнира за Купата на Франция. Отборът на Томас Тухел успя да преодолее аутсайдера Вилфранш Божоле с 3:0, като и трите попадения паднаха едва в продълженията на срещата в Лион.

В редовното време двата тима не успяха да си вкарат гол. Цели 103 минути ПСЖ загуби в опити да намери пробойна в добре окомплектования е защита съперник.

Изключително големи трудности срещнаха парижани срещу отбора, който се намира във втората половина на класирането на третото ниво на френския футбол.

Дебют за Пари Сен Жермен направи новото попълнение Леандро Паредес. Халфът, пристигнал от Зенит, започна като титуляр.

Томас Тухел реши да даде почивка на част от титулярите си срещу наглед по-лесния съперник. Треньорът заложи в стартовия си състав Анхел Ди Мария, но през второто полувреме го замени от звездата Килиан Мбапе. Едисон Кавани също се появи през второто полувреме, в опит да спаси ПСЖ от срамен резултат.

В 103 минута, след като съперникът вече загуби до голяма степен от свежестта си, падна първият гол за парижани. След постепенна атака отдясно, Едисон Кавани беше изведен прекрасно, той овладя в наказателното поле и центрира остро, а Дракслер от един метър засече за 1:0.

Десет минути по-късно гостите удвоиха. Двамата млади играчи на ПСЖ Килиан Мбапе и Муса Диаби демонстрираха самочувствие и останали сами в наказателното поле, крилото се разписа за 2:0.

В 119 минута Едисон Кавани направи резултата класически. Вилфранш Божоле, вече тотално съкрушен и изморен, нямаше начин да противодейства на именития си съперник. Килиан Мбапе и Кавани бяха недостижими от защитата на домакините, за да излязат срещу стража, а уругваецът да се разпише за крайното 3:0.

В друг мач от този етап на турнира, Витре продължи напред на четвъртфиналите за Купата на Франция, след като в инфарктен мач победи Лион Душер с 3:2. Двата тима вървяха за 2:2 почти до края, като едва в 4-ата минута на даденото от съдията продължение падна победният гол, при това от дузпа.

Реми Лорен, който влезе като резерва само 5 минути по-рано донесе успеха на домакините, след като беше точен от 11-метровата точка.