Когато Неймар си тръгна от Барселона преди две години, каталунският клуб действа на пожар да си осигури двама негови заместници. И хвърли над четвърт милиард, за да се подсили с Филипе Коутиньо и Усман Дембеле, съответно от Ливърпул и Борусия Дортмунд. 

Но сега, когато испанският шампион преговаря за завръщането на бразилеца след нещастния му престой в Пари Сен Жермен, взетите като негови заместници са на път да си тръгнат. И ако за Коутиньо е ясно, че ще е част от сделката с ПСЖ за Неймар, то Дембеле ще поеме обратно към Бундеслигата, за да се осигури финансовата част по сделката за бившия ас на отбора. 

Лично наставникът на Байерн Нико Ковач призна, че следи изкъсо ситуацията с младия французин и е уверен, че ако има развръзка около завръщането на Ней на "Камп Ноу", това ще развърже ръцете на клуба му при преследването на Комара. 

"Дембеле е страхотен футболист, който ще ни помогне много с качествата, които демонстрира в Барселона и националния отбор на Франция. Ако Барса най-накрая успее да си върне Нейма рот ПСЖ, това ще увеличи драстично шансовете ни да подпишем с него", заяви Ковач.