Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу лично води преговорите за трансфера на нападателя на Пари Сен Жермен – Неймар.

Спортният директор Ерик Абидал няколко пъти е разговарял със спортния директор на парижани – Леонардо. Двете страни обаче не са постигнали прогрес в преговорите, като цената на футболиста е останала също толкова висока, а каталунците не желаят да я платят.

Затова лично Хосеп Бартомеу се е заел със задачата, за да финализира трансфера. Неймар и неговият екип оказват пълно съдействие, за да може да се случи сделката.

Появи се информация, че и Реал Мадрид иска да привлече бразилеца, но към днешна дата Неймар иска да заиграе само на "Ноу Камп".

Футболистът иска да напусне ПСЖ по-скоро, защото не иска повече да живее в Париж. Той се надява това да се случи още тази седмица. Вероятността това да се случи в следващите два дни е малка.

Феновете на Барселона, които посрещнаха отбора пред хотела им в Билбао, преди мача с Атлетик, също скандираха името на Неймар. Привържениците започнаха да викат в подкрепа на бразилеца при появата на Хосеп Бартомеу.

Барселона стартира с поражение Ла Лига, като претърпя поражение с 0:1 от Атлетик Билбао.

Неймар премина в ПСЖ именно от Барселона през 2017 година срещу 222 милиона евро.