Проблемите на Александър Зверев с контузии могат да имат голямо негативно влияние върху германеца в опита му да спечели първи турнир от Големия шлем във Франция, твърди тенис легендата и негов сънародник Борис Бекер.

Зверев бе полуфиналист на "Ролан Гарос" миналата година, но именно контузия го извади от мач с шампиона Рафаел Надал. В последствие германецът претърпя операция, а различна травма през септември отложи завръщането му на корта.

Зверев заигра отново през декември и се подготвяше за откритото първенство на Австралия, където отпадна във втория кръг.

Запитан в интервю за Stats Perform дали Зверев може да спечели титлата, Бекер отговори: "Надявам се да го направи. В момента той е в лека криза заради контузията срещу Надал от миналата година. Той буквално си счупи глезена! Нямаше го няколко месеца и още му е трудно да влезе в старата си форма. Не мисля, че някой германец може да спечели тази година. Според мен шампионът ще бъде испанец, сърбин или италианец. Нещо подобно".

Единствената титла, която Бекер не успя да спечели в успешната си кариера, е именно тази във Франция. Той има три от Великобритания, две от Австралия и една от САЩ през 1989.

"Тенисът е изключителен спорт. Той е много важен за играчите и това се вижда в очите им, независимо дали печелят, или губят", продължи Бекер.

"В един отборен спорт можеш да се скриеш зад Меси или Мбапе и пак да си световен шампион, въпреки заслугата да е основно на един човек. Това го няма в тениса. В него трябва да си по-добрият играч".