Футболен фен бе глобен във Франция за нахлуване на терена по време на двубой от Лига 1 в Тулуза и селфи със своя идол Килиан Мбапе.

Привърженикът успя да се снима със световния шампион с Франция в добавеното време на първата част от срещата на 31-и март, когато все още нямаше попадения. Той бе глобен с 1 500 евро и получи забрана за посещение на футболни мачове за шест месеца, заяви за AFP адвокатът му Матьо Питер.

Прокурорът в Тулуза поиска глоба на стойност 500 евро и едногодишна забрана. Във Франция влизането на терена, което пречи за нормалното провеждане на срещата може да доведе до една година затвор и глоба от 15 000 евро.

Питер сподели, че неговият клиент, фен на ПСЖ, е казал на изслушването, че е искал „селфи и фланелка“ от Мбапе и е нахлул на терена, когато чул съдийски сигнал, който сметнал за край на първата част. Фенът се снимал със своя герой, но не запазил снимката. След като бил хванат, свален на земята и впоследствие арестуван, полицията конфискувала мобилния му телефон. /БГНЕС