Нападателят на Пари сен Жермен Мауро Икарди сподели, че е радостен от възможността да подобри рекорда на Златан Ибрахимович за най-бързо отбелязани първи 10 гола за клуба. 

Аржентинският стрелец акостира на "Парк дьо Пренс" в последните дни на летния трансферен прозорец от Интер. Той меко казано се възползва добре от смяната на атмосферата и започна сезона по изключително силен начин за парижани. 

Икарди имаше и коментар по случай подорения от него рекорд за най-бързо отбелязани първи 10 гола за френския хегемон. 

"Не знаех, че съм подобрил този рекорд, но за мен това е източник на гордост, че мога да пиша история с фланелката на Пари Сен Жермен", започна таранът. 

"Винаги се опитвам с моето движение да помагам максимално много на съотборниците ми с движението ми без топка. Искам да се предлагам като опция, независимо дали на крак или в дълбочината на терена". 

"По време на престоя ми в Барселона научих много за техническата и тактическата част на играта. Това ми помогна изключително много по време на дните ми в Италия. Движението ми без топка беще изключително непознато за защитниците в Серия А", завърши Икарди.