От ръководството на Ла Лига публично поискаха от УЕФА да действа с твърда ръка спрямо Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, които се оказаха въвлечени в схеми за заобикаляне на правилата за Финансов феърплей според информациите на Football Leaks.

Германското списание „Шпигел” се позова на тези данни и обясни как двата клуба са сключвали силно оскъпени спонсорски договори с фирми, приближени до техните собственици. Добавя се също така, че през 2014-а двата клуба са преговаряли с президента на ФИФА Джани Инфантино – по онова време главен секретар на УЕФА, за да намали техните наказания.

От Сити отказаха да коментират обвиненията, като настояха, че тяхната репутация остава „организирана и чиста”. ПСЖ пък излезе с официално становище още в деня на първите публикации.

Те обаче бяха достатъчно основание за ръководните кадри на Ла Лига да поведат отново отколешната си битка срещу ПСЖ. „Документите на Football Leaks изглежда потвърждават това, което говорим от години. И ПСЖ, и Манчестър Сити мамят, следователно трябва да бъдат наказани”, заяви Йорис Еверс – началникът по комуникация в Ла Лига.

„Наистина се надяваме УЕФА да вземе верните решения и да укрепи правилата на Финансовия феърплей, но ние нямаме пълно доверие, че ще се случи точно така. Ако УЕФА се провали в действията си, ще постъпим така, както сме заявявали много пъти: ще пуснем жалба пред компетентните органи в Европейския съюз”,добави Еверс.