Отборът на Пари Сен Жермен беше разкъсан на парчета  от Филип Лам, който има легендарен статут в Байерн Мюнхен. Бившият футболист отправи сериозни критики към парижани в колонката си за списание Die Zeit. ПСЖ отпадна от Шампионската лига след две загуби от Байерн.
 
"ПСЖ притежава двамата играчи, които разтърсиха планетата във финала на Световното първенство преди три месеца  - Меси и Мбапе. Там е и Неймар - най-добрият бразилец за последното десетилетие. Също и  бившият капитан на Реал Мадрид и четирикратен победител в Шампионската лига - Серхио Рамос. Към тях трябва да добавим и двама действащи европейски шампиони - Донарума и Верати. Но истината е, че те не играят като отбор.
 
Килиан Мбапе несъмнено притежава качествата на играч от световна класа и доминира в Лига 1 и националния отбор на Франция. Но неговият талант не е интегриран с останалата част от отбора. Доказателството е, че на  "Алианц Арена" той отправи само един удар към вратата и загуби топката 12 пъти. Не мога да си представя как кариерата му може да придобие друго измерение в Париж", заяви Лам, намеквайки, че ще бъде по-добре  Мбапе да напусне ПСЖ. 
 
Бившият немски национал не скри съчувствието си към феновете на парижани.
 
"Човек може да съжалява феновете на ПСЖ. Надеждата им за трофей в Европа, умира всяка година. И сега отборът им е далеч от класата, която би трябвало да има благодарение на изключителните си играчи. ПСЖ продължана да е много далеч от очакванията, въпреки годините на инвестиции”, добави Лам.