След като отвори вратата за напускането на голямата звезда на Пари Сен Жермен Неймар, който е и най-скъпият футболист в историята на футбола, сега спортният директор на клуба Леонардо беше уклончив и по въпроса за бъдещето на втората най-сериозна покупка - Килиан Мбапе. 

Младият французин, който дойде на "Парк де Пренс" като тийнейджър за 180 млн. евро, през юни направи еднократен намек, че вече му е време да смени обстановката. Интерес към него има от Реал Мадрид, но испанският колос отложи операцията по привличането му за следващото лято. 

Надеждите в Париж бяха, че дотогава ръководството ще успее да го убеди да преподпише договора си и така да стане непродаваем. Но бразилският директор на клуба отказа да гарантира, че Мбапе ще сложи подписа си под нов договор с клуба. 

"Не ви е работа да знаете дали ни е приоритет да преподпишем с Мбапе, или не. Важното е, че той е тук. Тренира с усмивка, заразява хората с нея, защото е харизматична личност. За феновете и за отбора е важно да има играч като него в отбора."

"Не мога да ви обещая, че той ще преподпише договора си и има две причини за това. Едната е, че аз никога не правя обещания. Втората е, че не от мен зависи всичко в този клуб и не мога току-така да обещая, че ще подпиша договор с някого. Единственото нещо, което ме интересува, е днешният ден. А днес Килиан е с нас и тренира", заяви Леонардо пред вестник "Паризиен".