Френският шампион Пари Сен Жермен успя да стигне до измъчена победа с 1:0 срещу Страсбург в мач от петия кръг на Лига 1. Герой за парижани беше Неймар, след като отбеляза във 2-та минута на добавеното време след асистенция на защитника Абду Диало и феноменална задна ножица.

Усилията на домакините така и не увенчаха с успех през първата час, след като Страсбург успя да се защити усърдно през тази част. Играчите на Томас Тухел имаха претенции за дузпа в 15-та минута, след като Стефан Митрович игра с ръка в наказателното поле, но съдията реши да не отсъжда дузпа. 

В края на частта шанс след корнер имаше Ламин Коне от състава на гостите, но спасяване направи Кейлор Навас в своя дебют за парижани. 

Втората част отбеляза активизация в редиците си след около 60-та минута. Голямата звезда Неймар беше в центъра на всичко интересно. 

Първо в 77-та минута той получи топката в наказателното поле, след което стреля, но ударът му беше спасен от вратаря на Страсбург Матс Селс. Само 8 минути по-късно Неймар отново произведе страхотен изстрел, който обаче срещна гредата. 

Решителният момент все пак дойде във втората минута на добавеното време. Абду Диало отправи остро центриране към точката на дузпата, където Неймар беше на правилното място, за да отправи акробатичен изстрел със задна ножица, който не даде никакви шансове за Селс за 1:0. 

По този начин Пари Сен Жермен излиза на първото място в класирането с 12 пункта след 5 мача.