Френският шампион си върна на Монако за хикса през седмицата (3:3) и го надви като гост в отложен мач от 15-ия кръг на френската Лига 1 с 4:1. Килиан Мбапе откри резултата в 24-ата минута на „Стад Луи II”, а Неймар удвои от дузпа в добавеното време на първата част.

Пабло Сарабия пък съумя да повиши още повече разликата с „монегаските” в 72-ата минута, за да остави на спокойствие да се изиграят останалите минути в Княжеството.

В 87-ата минута все пак полузащитникът Тиемуе Бакайоко вкара почетен гол за Монако, но в първата минута на добавеното време Килиан Мбапе реализира четвъртия гол за отбора си и втори на своята сметка срещу бившия си клуб, оформяйки крайния резултат.

Иначе ПСЖ бе далеч по-стойностният отбор в хода на мача и доминираше по всички показатели срещу своя опонент, за да може да увеличи дистанцията си на осем точки пред втория Олимпик Марсилия на осем точки. ПСЖ е с 49 пункта, докато марсилци са с 41 пункта. Монако, от своя страна, не успя да се изкачи в класирането и е 9-и с 29 точки.