Отборът на Пари Сен Жермен се класира за финала на Купата на Франция след класически успех на „Парк де Пренс” над Нант с 3:0. Головата фиеста в Париж стартира в 29-ата минута, когато Марко Верати откри резултата, а в 66-ата Килиан Мбапе изпусна дузпа. Калифа Кулибали си изкара втори жълт картон в 72-ата минута, за да направи шансовете на Нант за поне гол още по-малки, а пропуснатата дузпа на Мбапе не му попречи в 66-ата да вкара вторият даден наказателен удар в 85-ата минута. Даниел Алвеш оформи крайния резултат във втората минута на добавеното време.

В 32-ата минута Верати даде тон за успеха на своя тим, след като получи успореден пас зад границата на наказателното поле, отправяйки топовен изстрел по земя, който бе неспасяем – 1:0. В 66-ата минута главният съдия отсъди наказателен удар за игра с ръка за ПСЖ, а ударът на Килиан Мбапе бе отразен от вратаря на Нант.

В 72-ата минута пък Кулибали стъпи на крака на капитана на ПСЖ Тиаго Силва в борба за спорна топка и това му действие го отпрати рано-рано към съблекалните. В 85-ата минута пък Даниел Алвеш бе съборен в наказателното поле, а този път Мбапе стреля под плонжа на стража на Нант и удвои актива на своя тим. В добавеното време на мача пък Верати видя чудесно с успореден пас Дани Алвеш вдясно, а бразилецът с магически прехвърлящ удар прати топката за трети път във вратата на Нант.

Така ПСЖ ще спори за трофея с Рен на финала, който ден по-рано отстрани Олимпик Марсилия с успех 3:2.