Тимът на ПСЖ не срещна трудности при визитата си на Льо Ман и ги победи с 4:1 в среща от 1/8 финалите на Купата на лигата на Франция. Пабло Сарабия в 21-ата, Чупо-Мотинг в 40-ата, Килиан Мбапе в 41-ата и Анхел ди Мария в 47-ата минута донесоха успеха, а почетното попадение за отборът от Лига 2 реализира Харисон Манзала в 54-ата минута.   

Още в четвърта минута Стефан Диара вкара топката във вратата на ПСЖ, но беше отменен заради засада.

ПСЖ все пак поведе в 21-ата минута, когато Пабло Сарабия овладя топката след подаване на Анхел Ди Мария и отбеляза – 1:0.

В рамките на две минути парижани покачиха на 3:0. Първо, в 40-ата минута Марко Верати изпълни бързо изпълни свободен удари намери Кииан Мбапе в наказателното поле, който пък асистира за Ерик Максим Чупо-Мотинг за 2:0.

60 секунди след това Марко Верати намери с превъзходен дълъг пас Килиан Мбапе, който излезе сам срещу Пиер Патрон и го преодоля – 3:0.

Две минути след началото на втората част Ди Мария стреля отдалеч, но грешка на вратаря на домакините Пиер Патрон позволи това да се превърне в четвърти гол за гостите.

Все пак домакините стигнаха до почетно попадение в 54-ата минута, когато Льо Ман хвана на контраатака футболистите на Томас Тюхел. Йосеф Мазиз намери на границата на наказателното поле Харисон Манзала, който опъна мрежата на Серхио Рико.

В събота, 21.12, парижани приемат Амиен в среща от 19-тия кръг на френската Лига 1.

Ето всички резултати от тазвечершните мачове за Купата на лигата във Франция:

Олимпик Лион - Тулуза 4:1

Амиен - Рен 3:2

Нант - Страсбург 0:1

Льо Ман - Пари Сен Жермен 1:4

Ним - Сейнт-Етиен 1:2

Брест - Бордо 2:0