Мениджърът на френския шампион Томас Тухел говори пред медиите преди срещата срещу Нант във вторник вечерта от Лига 1. Той коментира отношенията си със звездата Килиан Мбапе, след като двамата се сдърпаха при смяната по време на двубоя с Монпелие през уикенда, както и срещата със спортния директор Леонардо.

„Тъжен съм, защото беше страхотен момент, спечелихме с 5:0 в събота и пресата изобщо не го отрази. Обичам играта, спектакъла, но не говорихме за мача в събота. Няма нищо лично между Мбапе и мен. Знам, че той не иска да бъде сменяван. Нормално е, но трябва да дам минути и на тези, които са на скамейката. Не мисля, че това, което се случи в събота ще накара Мбапе да напусне клуба. Той е наш играч и има договор“, заяви германецът.

„Сигурен съм, че останалите разбират моите решения. Срещата бе приключила. Печелихме с 5:0. Страх? Не взимам моите решения под влиянието на страха. Просто реших, че Паредес трябва да влезе“, продължи Тухел.

„Ако исках да бъда политик, щях да работя по такъв начин. Работя в сферата на футбола и нямам никакви политически идеи в главата ми. Мисля, че, ако пусна като титуляри Сарабиа, Кавани и Икарди, някои няма да са доволни от това. Аз взимам решенията от спортна гледна точка и в съблекалнята го знаят. Знам, че е трудно за някои играчи, но ако правя стартовата единайсеторка по установената йерархия, ще загубим. Всички ме поставят под напрежение и, ако реша да го направя, това означава, че никога няма да пусна Куаси (б.р. – Нианзу Куаси, който е 17-годишен полузащитник от школата на „парижани“), защото е прекалено млад“, завърши Тухел.