Невероятният рейд на Пари Сен Жермен във френската Лига 1 продължава с пълна сила. Шампионите продължават да газят мощно по пътя си към защитата на титлата, а в 13-та им жертва от 13 мача този сезон се превърна единственият тим, който се осмели да оспори хегемонията им в последните години. 

Монако, който успя да измъкне титлата от ПСЖ преди две години, сега усети цялата му мощ върху гърба си и се строполи след 0:4 на собствения си "Луи Втори". Това затвърди мажорното начало на кампанията за момчетата на Томас Тухел, а тези на Тиери Анри са на крачка от дъното и в зоната на изпадащите. 

В герой за победителите се превърна Единсон Кавани, който наниза хеттрик. Първите му две попадения бяха до 11-та минута на мача, с което се погрижи рано-рано да убие интригата в него. Четвъртото попадение беше на Неймар от дузпа. 

Кавани сложи началото на головия си рецитал още в 4-та минута. Тогава при една продължителна атака Неймар опита да стреля към долния десен ъгъл на вратата на "монегаските", но ударът му беше нескопосан. Там обаче дебнеше уругвайският му партньор в атака, който от няколко метра мушна топката в мрежата за 1:0. 

Останаха съмнения, че южноамериканецът е бил в засада, но повторенията с ВАР доказаха, че такава не е имало и голът беше зачетен. Така отрано домакините получиха сериозен удар, а малко след това вече бяха в нокдаун. 

В 11-та минута резултатът набъбна на 2:0, когато младият Муса Диаби намери в наказателното поле Кавани, който обаче трябваше да се разтегне на шпагат от точката на дузпата, за да вкара топката в мрежата за втори път. Страничният арбитър вдигна засада, но пак ВАР се намеси за редовността на попадението и то беше признато. 

Това окончателно уби устрема на Монако. Все пак момчетата на Тиери Анри имаха шанс да намалят чрез Жорди Мбула в 26-та минута, но ударът му мина над вратата. До почивката Килиан Мбапе и Неймар имаха шансове да се разпишат за ПСЖ, но без успех. 

В последната минута на продължението на редовното време на първата част и Юлиан Дракслер се разписа, но този път намесата на ВАР беше, за да отмени попадението му и така почивката дойде при 2:0 за гостите. 

Но не след дълго след подновяването на играта резултатът набъбна вече на 3:0. В 53-та минута Кавани оформи хеттрика си, като отново му асистира младият Диаби, а този път прострелното центриране на младока беше засечено от уругваеца на 2-3 метра от голлинията. 

Последното попадение в мача падна в 64-та минута, когато Джибрил Сидибе направи дузпа. От 11-те метра Неймар беше безпощаден и оформи крайното 4:0. До края на мача парижани просто пожалиха съперника си от по-тежък разгром, а Монако беше като разграден двор и не направи нищо интересно. 

И все пак пети гол в мрежата на "монегаските" падна в 79-та минута, но той беше отменен заради засада. Негов автор беше бившият играч на тима Килиан Мбапе, но нямаше на какво да се зарадва след намесата на ВАР за четвърти път в мача. 

След тази развръзка ПСЖ събра 39 точки от 39 възможни от началото на сезона и е с 13 повече пред втория Лил. Монако е предпоследен в класирането със само 7 точки, колкото има и последният Гингам.