Агентът на Джанлуиджи Донарума - Енцо Райола разкри, че са започнали предварителни разговори с шефовете на Пари Сен Жермен относно бъдещето на клиента му, който той нарече "най-добрият вратар в света".

"Той има още две години оставащи от договора му, така че не бързаме, но вече имахме предварителни разговори", коментира Райола в интервю за италианското издание Tuttosport.

"Директорът на Пари Сен Жермен Луиш Кампош коментира публично, че иска да задържи Джиджио в клуба. Гордея се, че футболист като него играе в един от най-добрите клубове в света. Той е лидер на националния отбор на Италия и може да бъде същото в Пари Сен Жермен", добави той.

Донарума се присъедини към френския гранд със свободен трансфер от Милан през лятото на 2021 година.

"Той получи критики в миналото, но той го прие. За мен беше прекалено така или иначе. Много добре знам колко струва той. Джанлуиджи е най-добрият вратар в света и няма много таланти като него в Италия", продължи Енцо Райола.

Попитан дали вижда евентуално завръщане на Джанлуиджи Донарума в Серия А в бъдеще, Райола отговори: "Агентите често казват: "Никога не казвай никога." Бих казал същото, но в момента е невъзможно."

25-годишният италиански вратар натрупа 118 мача за Пари Сен Жермен и спечели шест трофея, включително три титли на Франция. / БТА