Наставникът на Наполи Карло Анчелоти вярва, че Пари Сен Жермен може да спечели Шампионската лига през този сезон.

"Адзурите" приемат именно парижани идната седмица в мач от групите на най-комерсиалния клубен турнир. Двата тима завършиха при драматично 2:2 в първата среща по между си.

"Това е важен и решаващ мач и за двата тима", заяви Анчелоти пред "Telefoot".

"Паднахме се в много трудно група с ПСЖ и Ливърпул. Резултатът ще бъде решаващ за съдбата ни в състезанието, но същото важи и за съперника. Срещата ще бъде съдбоносна. За да победим, трябва да изиграем един наистина страхотен мач, тъй като нямаме играчи с такава класа като тяхната", добави той.

"ПСЖ страдаше от липса на опит в големите мачове в Шампионската лига досега, но в момента отборът е по-силен и играчите има по-голяма вяра в себе си. Те знаят, че могат да спечелят купата", каза още Анчелоти.

"Мисля, че Килиан Мбапе и Неймар могат да стигнат до нивото на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Ако Мбапе не спечели "Златната топка" през тази година, той ще го направи в една от следващите години. Неймар има нова позиция и в момента е в сърцето на този отбор. Новата му роля му позволява да бъде много по-опасен и ефективен за своя тим.

Да, аз купих Верати в ПСЖ от Пескара преди време. Той е много важен играч за парижани и се справи добре при 2:2. Марко бе много млад, когато пристигна в ПСЖ и се подобряваше постоянно. Аз лично бях щастлив в Париж, така че не бих имал проблеми да се завърна там. Нищо не е изключено", добави той. 

Карло Анчелоти бе начело на ПСЖ между 2011 и 2013 г., ставайки шампиона на Франция през сезон 2012/2013 г.