Барселона започна да опипва почвата около завръщането на Неймар с разговори с клуба му Пари Сен Жермен. Те се водят от посредници, които защитават интересите и на двата клуба и които са приближени до самия играч. Това са "старите кучета" в бранша Киа Жоорабчиян и Пини Захави, съобщава вестник "Спорт". 

Те трябва да направят така, че двата клуба да си стиснат ръцете по сделката, без тя да се превръща в сапунена опера и дългоседмична трансферна сага. Но тъй като отношенията между испанския и френския шампион са обтегнати от доста време насам, може да се наложи намесата и на самия играч, за да се форсира сделката. 

Каталунците са казали на нападателя, че ще се наложи в даден момент да обяви публично намерението си в пресата, че иска да напусне "Парк де Пренс" и единствената опция пред него е "Камп Ноу". Той вече е имал подобен разговор на четири очи с президента Насер Ал Хелайфи и му е обявил точно това. Но може да се наложи историята да се раздуха, за да се ускори развръзката. 

Той постъпи по именно подобен начин преди две години, когато трябваше да ускори преминаването си в Париж. Сега обаче е помолил единствено за отсрочка до края на участието на Бразилия на Копа Америка, за да не се нагнетява напрежението върху състава заради най-голямата му звезда, макар да не е част от турнира заради травма. 

Иначе от Барса са категорични каква ще е офертата им към ПСЖ и няма да правят отстъпки от нея. Тя ще включва преминаването на Филипе Коутиньо в Париж, плюс някаква неособено огромна сума, която ще е от порядъка на максимум 35-40 млн. евро. 

Преди две години каталунците получиха 222 млн. евро за Неймар и с огромен процент от тези пари ангажираха сънародника му от Ливърпул. Още тогава Пари Сен Жермен проявяваше интерес към Коутиньо, но нямаше как да пръсне толкова голяма сума, особено като се има предвид, че даде и 180 млн. евро за Килиан Мбапе. 

Такава сделка към момента би изглеждала изгодна и за двата клуба. Въпросът е дали Насер ал Хелайфи е готов да преглътне омразата си към Барселона и да продаде директно играч на тима, при това най-скъпата си покупка в историята. Ако егото му не позволи това да се случи при подобно предложение, ще бъде активиран и Неймар, за да направи процеса необратим с изказването си. Крайният срок за това е 8 юли.