Барселона излезе с официално становище по въпроса с футболиста на Пари Сен Жермен Адриен Рабио в отговор на нападките на спортния директор на френския клуб Антеро Енрике.

Енрике обяви, че каталунците са нарушили правилата на УЕФА и ФИФА.

Според информацията на „Mundo Deportivo“, каталунците са били раздразнени от изказването на шефа на ПСЖ и заради са се видели принудени да му отговорят.

От Барселона са се ядосали, защото единствените контакти с майката и агент на Рабио са били осъществени през август, миналата година, и преди седмица. През миналото лято обаче, каталунците изпратиха официална оферта до ПСЖ и заради това са се свързали и с Вероник Рабио.

От каталунския клуб смятат, че думите на Енрике са пряка атака към Барселона.

Всъщност, след офертата, която Барселона направи през август, от ръководството на клуба направиха опит да се срещнат няколко пъти с Антеро Енрике, но това така и не се случи.

 Каталунският клуб вярва, че тези думи на Енрике са насочени към поставянето на Барселона в светлината на прожекторите на ФИФА заради евентуално наказание.

“Футболен клуб Барселона желае да коментира публикуваните във Франция материали, касаещи привличането на играчи от Пари Сен Жермен и желае да заяви, че не са нарушени каквито и да е правила. Единствените контакти са проведени през месец август и преди една седмица. И в двата случая се е стигало до връзка със спортно-техническото ръководство на ПСЖ, за да се коментира интерес на Барселона към футболиста Адриен Рабио. Барселона винаги се стреми да работи възможно най-прозрачно във взаимоотношенията си както с ПСЖ, така и с всеки един друг клуб. Категорично отричаме наличието на каквато и да е сделка с Адриен Рабио”, се казва в съобщението на клуба.