Бившият треньор на Юлиан Дракслер – Дирк Раймолер заяви, че за германския национал ще бъде най-добре, ако се махне час по-скоро от Пари Сен Жермен. Според Раймолер, който е работил с таланта по време на юношеските му години в Шалке 04, Дракслер никога няма да реализира пълния си потенциал, ако не играе редовно.

Макар че кара своя 9-и сезон в мъжкия футбол, атакуващият полузащитник все още е едва на 25 години. От мига, в който проби при „кралско сините”, той бе сочен за един от най-вълнуващите таланти в цяла Европа. С представянето си той си заслужи трансфер в ПСЖ, за който натрупа над 70 мача.

Огромната конкуренция във френския шампион и присъствието на суперзвезди като Неймар, Единсон Кавани и Килиан Мбапе в атака обаче не позволяват на Дракслер да се изявява редовно. Според Раймолер това е пагубно за развитието му.

„Той още не е достигнал пълния си потенциал. Дори не е близо. Аз все още оставам убеден в качествата му като футболист и човек”, заяви наставникът.

„За тяхното развитие – имам предвид играчи като Юлиан и Марио Гьотце – ще бъде по-добре, ако не играят в топ отбор, а в тим, който би зависил от тях и без тяхната помощ би бил неуспешен”, допълни Раймолер.