Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон, който през януари навърши 41 години, коментира поздрава, който получи за празника си от страна на младия нападател на тима Килиан Мбапе.

Опитният страж обясни, че няма никакъв проблем, а напротив, най-нормалното нещо е ветеран като него да бъде възприеман от младите като баща или дори дядо.

„Честит рожден ден, дядо Джиджи. Огромна привилегия е да имам възможността да играя рамо до рамо с теб и всеки ден да се уча”, написа в честитката си в социалните мрежи Килиан Мбапе, който е едва на 20.

Буфон: Липсата на Неймар е проблем

„Това е абсолютно нормално, че Мбапе, който е на 20, да ме има за баща или дори дядо. Мисля, че това е приятно”, сподели Буфон пред CNN.

„Преживял съм толкова много прекрасни неща в кариерата си. Първо като млад играч, юноша, самонадеян играч, който беше заобиколен от по-опитни и мисията ми беше да бъда приет от тях. След това като млад мъж, и най-после като по-стар, който среща млади играчи, които са като мен, когато бях на тяхната възраст.”

ПСЖ дава най-големите заплати в Лига 1

„Всичко това е част от изпитанията на живота, тогава разбираш колко различни хора и мнения има, виждате, че с времето гледната точка се променя. Всичко това обаче е част от богатството на живота”, коментира Буфон.

„И когато се шегувам с Килиан Мбапе, аз имам приятелска връзка с него и дори се чувствам на неговата възраст. Трябва да намерим обща позиция, аз трябва да действам като по-млад, а той да мисли като по-възрастен”, каза още стражът на ПСЖ.

Отборът гостува днес на Манчестър Юнайтед в 1/8-финален мач от Шампионската лига от 22.00 часа.