Трансферът на Джорджиньо Вайналдум в Барселона пропадна и така той ще премине като свободен агент в Пари Сен Жермен, съобщава Фабрицио Романо.

Според информацията на известния журналист каталунците и халфът се били разбрали още преди две седмици за договора помежду си и медицинските прегледи. В последния момент обаче се намесил Пари Сен Жермен, откъдето отправили предложение към играча с двойно по-голяма заплата от тази в офертата на Барселона.

Също така, през последните три дни наставникът Маурисио Почетино многократно се обаждал на 30-годишния футболист, за да го убеди да премине на “Парк де Пренс”. Така през изминалата нощ Вайналдум решил да избере трансфера в ПСЖ. От Барса са имали възможност да повишат офертата си към нидерландския национал, но клубът нямал намерение да го направи, с което се отказал от битката за подписа на полузащитника.

Парижани вече работят по следващите стъпки, като са уредили медицински прегледи на Вайналдум в Нидерландия. Оттам искат да приключат сделката възможно най-скоро, като доскорошният играч на Ливърпул ще подпише с новия си отбор до лятото на 2024 година.