Футболистът на Пари Сен  Жермен Даниел Алвеш заяви, че работата му с Хосеп Гуардила е по-добра от правенето на секс.

В интервю за „Sky Sports“, бразилецът говори за своите отношения с двамата най-популярни мениджъри в момента във Висшата лига – Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола.

Алвеш призна, че отноешнията му с португалеца не са толкова добри, но в същото време призна, че да работи с Хосеп Гуардиола е по-добре от правенето на секс.

„Аз обичам да работя с хора, които се конкурират и искат да печечят. Бях близо до това да работя с Моуриньо. Бях на път да подпиша с Челси преди да отида в Барселона“, сподели Алвеш.

„Причината да не отида в Челси е в клуба, а не в мен. Аз направих всичко, което бе нужно, за да работя с него. Нямам информация дали той не ме е искал. Оттогава отношенията ни не са толкова добри, но вината не е моя“, добави бразилецът.

„Гуардиола е най-добрият треньор, с който съм работил. Да работя с него е по-добре от правенето на секс“, продължи футболистът на Пари Сен Жермен

„Аз направих всичко нужно, за да премина в Манчестър Сити. В крайна сметка трансферът ми пропадна, но причината не е заради решение на моето семейство. Аз говорих с Пеп и той знаеше, че аз исках да работя отново с него“, допълни той.

„Моята кариера още не е приключила. Английският футбол много ми харесва. Един ден може да се озова във Висшата лига.“

Алвеш заяви, че за него не е никаква изненада страхотното представяне на Манчестър Сити под ръководството на Пеп Гуардиола.

"Гражданите" спечелиха Висшата лига с рекорден брой точки през миналата кампания, а представянето им и през тази е впечатляващо. Алвеш, който в момента лекува тежка контузия на коляното, си спомни за престоя си в Барселона, когато с Гуардиола начело каталунците спечелиха всичко.

"Когато нещата не вървяха, той винаги намираше решение. Притежава някакво магическо докосване, което ни позволяваше да се подобряваме", коментира Алвеш пред "Take The Ball, Pass The Ball". "Той ми каза нещо много странно, когато дойде - че ще ме научи как да играя без топка. Благодарение на него се научих. Със сигурност не е изненада това, което той постигна след Барселона, защото е винаги подготвен", завърши бразилецът.