ПСЖ спечели поредното издание на Льо Класик. Парижани се наложиха с 2:0 над Марсилия на "Велодром" и направиха нова сериозна крачка към титлата във Франция. Сблъсъкът беше от 27-ия кръг на Лига 1. 

Гостите останаха с човек по-малко в 40-ата минута, когато Лукас Бералдо получи директен червен картон. В началото на втората част "принцовете" поведоха с гол на Витиня. Четири минути преди края на редовното време Гонсало Рамош удвои. 

С успеха ПСЖ събра 62 точки и продължава да бъде убедителен лидер. Марсилия е седми с 39 точки. 

БГНЕС
31 снимки

Първата добра възможност за гол се откри пред гостите. Коло Муани изведе Дембеле отдясно. Крилото потърси Мбапе, но топката се озова в Руис. Испанецът от около 10-11 метра опита удар, след който топката премина над вратата. Малко след това Луис Енрике опита остро подаване към Обамеянг, при което Данило опита да изчисти топката, но вместо това щеше да я прати в собствената си врата, но Донарума внимаваше и спаси. 

В 14-ата минута Обамеянг напредна отдясно и отправи силен удар от границата на наказателното поле, с който Донарума се справи. Малко след това шут на Верету от около 20 метра "облиза" гредата от външната страна. 

След половин час игра Дембеле проби през центъра, надбяга Верету, след което финтира Мбемба, но от десетина метра не успя да нанесе хубав удар и прати топката покрай вратата. 

В 37-ата минута Лукас Бералдо фаулира Обамеянг в центъра на терена, като спря габонецът да излезе сам срещу вратаря. След намесата на ВАР бразилският защитник на гостите получи директен червен картон.

ПСЖ поведе в 52-ата минута. Тогава Самуел Жиго сбърка в опит да отиграе топката с глава. Витиня овладя и напредна в полето на съперника. Португалецът комбинира с Дембеле, който му върна и халфът от точката за изпълнение на дузпа преодоля Пау Лопес. 

В 59-ата минута Марсилия стигна до гол, който беше отменен заради засада. Донарума спаси удар на Обамеянг, а топката се озова във Верету. Халфът отправи силен удар, като прати топката във вратата, но Луис Енрике, който беше в засада, пречеше на вратаря и попадението беше отменено. 

След гола домакиние владееха топката в големи периоди от мача, но трудно създаваха нещо опасно пред Донарума, а Килиан Мбапе беше заменен от Гонсало Рамош в средата на втората част. В 79-ата минута Обамеянг се освободи в наказателното поле и потърси долния ляв ъгъл, но Донарума блесна със страхотно спасяване. 

В 86-ата минута гостите стигнаха до втори гол след нова отлична контраатака. Хакими поде атака след изпълнение на корнер от страна на домакините. Мароканецът напредна с топката и подаде към Марко Асенсио. Испанецът пусна извеждащ пас за Гонсало Рамош, който останал сам срещу вратаря не сбърка за 0:2. 

В следващите минута Донарума трябваше да се намесва след удари на Обамеянг, Арит и Гарсия. 


Марсилия - ПСЖ 0:2

0:1 Витиня (52)

0:2 Гонсало Рамош (86)

Марсилия: Лопес, Гарсия, Мбемба, Балерди, Мерлин, Кондогбия, Верету, Арит, Луис Енрике, Ндиайе, Обамеянг

ПСЖ: Донарума, Хакими, Ернандес, Бералдо, Данило, Витиня, Зайр-Емери, Руис, Дембеле, Мбапе, Коло Муани