Съотборникът на Лионел Меси в националния тим на Аржентина и Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария изрази голямото си възхищение към седемкратния носител на “Златната топка”, както и огромната си радост, че най-после може да играе с него и на клубно ниво. 

“Ако можехте само да видите нещата, които прави в тренировките и упражненията. Бях много близо до това да отида в Барселона само за да играя заедно с него. Когато стана ясно, че ще дойде тук, аз се зарадвах. Това беше най-хубавото, което можеше да ми се случи. Беше ми мечта да играя заедно с него на клубно ниво, това е нещо уникално. Това момче е лудо… Седем “Златни топки” е лудост. Това означава, че е печелил наградата през половината си кариера. Що се отнася до останалите “Златни топки”, които бяха дадени на други футболисти, щом са предназначени за най-добрия в света, те също трябваше да му бъдат връчени". 

"Речта му при награждаването? След казаното от Лео и това, което чух и видях, той е джентълмен в пълния смисъл на думата. Та той пред целия свят помоли организаторите да дадат “Златна топка” на Роберт Левандовски сякаш си говори с когото и да било. Това, което той направи, ми изглежда феноменално. Не знам дали той прави нещата и мисли като останалите. Неговият талант е природен, той си е просто такъв. Наслаждава се на играта и на това, което прави. Не смятам, че се натоварва с допълнителни неща, за да може да е най-добрият или да става все по-добър с всяка година. Тъй като всичко при него е естествено и му се получава толкова лесно, неслучайно спечели “Златната топка” - той е най-добрият в света”, коментира Ди Мария пред TNT Sports.