Сагата с бъдещето на Неймар ще приключи до няколко часа. Играчът ще има среща със спортния директор на Пари Сен Жермен Леонардо, на която ще се обсъди окончателно как ще се процедира занапред и дали има шанс той да остане на "Парк де Пренс", съобщава вестник "Спорт". 

Според изданието, Леонардо ще отиде на срещата с ясната идея да навие сънародника си да остане в Париж поне още една година. В замяна на лоялността му за още 12 месеца, той ще получи категоричното уверение, че през следващото лято ще бъде трансфериран в отбора, в който пожелае. 

Причината за тази молба от страна на ПСЖ е фактът, че в оставащия един месец до затварянето на трансферния прозорец би било много трудно да се намери толкова висококачествен заместник на най-голямата звезда на отбора. 

Неймар вече на няколко пъти обяви на ръководството на френския шампион, че няма никакво намерение да облича отново екипа му. Първият път беше през май преди заминаването му за лагера на националния отбор на Бразилия за подготовката за Копа Америка, вторият беше по време на ваканцията му през юни, а третият - при завръщането му в Париж на 15 юли. 

Сега обаче шефовете се надяват да променят мнението му с този своеобразен пакт, което обаче изглежда много трудна задача. Друга от причините е, че самият играч вече е наясно, че си е затръшнал шумно вратата на "Парк де Пренс" с поведението си, феновете го мразят, треньорът прави сметките си за новия сезон без него, а също така не го иска, за да не отрови атмосферата в съблекалнята. 

Според вестник "Спорт" обаче, на ръководителите на Пари Сен Жермен им е по-важно да не загубят от репутацията си от факта, че не могат да удържат играч, дори и да платят 222 млн. евро за него и да го позлатяват с пари, затова са готови да го задържат още 12 месеца, само и само да се случат нещата по техния начин. 

Все още не е ясно дали ще има трансфер на бразилеца при отказ от това предложение. Не е изключено за назидание да бъде забит на пейката, колкото и да е скъп.