Хърватският полузащитник на Реал Мадрид Лука Модрич се наслаждава на феноменална футболна година. „Десетката” на „кралския клуб” спечели европейската титла с мадридския гранд и изведе с капитанската лента Хърватия до второто място на Мондиал 2018.

В огромна част от мачовете пък Модрич показваше много добра и постоянна игра, която го доведе като един от фаворитите за триумф на Златната топка. Голяма част от феновете, експертите и професионалистите фаворизират 33-годишния халф, но нападателят на ПСЖ Единсон Кавани не смята, че Модрич трябва да вземе наградата.

„Рафаел Варан може би ще бъде над Модрич. Антоан Гризман и Килиан Мбапе също”, сподели Кавани пред испански медии.

Преди да обясни, че французин трябва да спечели най-голямата индивидуална футболна награда, Варан обясни, че най-заслужилият от тримата е Рафаел Варан.

„За мен французин трябва да триумфира с наградата. Има и други, които направиха силна година, но редно е да бъде французин. Те спечелиха най-големия трофей тази година. Модрич? Той имаше чудесен сезон, но Варан спечели Шампионска лига и Световното първенство. Модрич беше финалист в Русия, но Варан я заслужава повече”, завърши Кавани.