Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике, който все още е в борбата да направи требъл в края на сезона - титла, Купа на Франция и Шампионска лига, призна, че изживява "великолепен момент" с френския гранд, предаде АФП. Това стана преди мача с Льо Авър в събота, след който ПСЖ може да спечели титлата в Лига 1.

"Влизаме в края на сезона с положителни очаквания. Във великолепен момент сме, имаме на разположение почти всички играчи, с изключение на Преснел Кимпемба и Серхио Рико. Дори и те двамата имат шансове да играят. Феновете ще щастливи", каза испанският специалист на пресконференцията си.

Тъй като наближава първият полуфинал с Борусия Дортмунд в сряда, испанецът може да направи някои промени в състава си. "Ще продължа в същия стил, ще сменя някои играчи. Защо го правя? Това, което може да се промени, е да станеш шампиони утре и то пред нашите фенове, което би било идеално", увери той.

Запитан за по-доброто нива на отбора си, треньорът отговори: "Да, сега има по-голяма зрялост в сравнение с февруари. Но това е част от процес, ПСЖ промени много неща от лятото насам. Това е период за изграждане на отбор, ще видим в края на сезона какво сме постигнали. И съм убеден, че следващата година ще бъдем по-силни", вярва Луис Енрике.

За младия футболист на парижани - 17-годишния Сени Маюлю, който бе пускан като титуляр два пъти, включително и в сряда срещу Лориен, Енрике каза, че той е "перфектният играч за стила на игра на отбора". "Много съм доволен, че продължава в отбора и иска да подпише договора си. Мисля, че ще бъде важен играч за бъдеще", каза Луис Енрике за талантливия халф./БТА