ТРансферната сага около бъдещето на Неймар ще приключи най-късно в сряда. Тогава се очаква отговорът на Пари Сен Жермен на последната оферта, която се очаква днес ръководството на Барселона да изпрати за подписа на бразилеца. 

Според информацията на вестник "Екип", тя ще е за преотстъпването на нападателя под наем до края на сезона. Тънкият момент е, че каталунците ще включат клауза за задължителното му откупуване след това срещу солидна сума, която обаче все още не се назовава. 

Парижани искат за звездата си минимум 200 млн. евро. Те го купиха преди две години именно от Барса срещу 222 млн. и тази сделка окончателно вледени отношенията между двата клуба. Сега обаче тези ледове се пропукват заради желанието на самия играч да напусне "Парк де Пренс". 

Такъв вариант на плащане би улеснил Барселона, защото клубът не може да си позволи да извади сума от порядъка на 150-200 млн. евро това лято, защото вече пръсна стотици милиони за нови попълнения. Нов подобен трансфер би бил срещу правилата на УЕФА за финансов феърплей. Именно по този начин ПСЖ купи Килиан Мбапе от Монако поради същата причина. 

Проблемът при така оформена сделка идва от факта, че французите няма да имат свеж финансов ресурс, за да осигурят заместник на бразилеца. А в мача с Рен от 2-ия кръг на Лига 1 се видя, че те спешно имат нужда от подобно подсилване на състава. 

И все пак мъждука някаква надежда за консенсус между двете страни, защото от ПСЖ в никакъв случай не искат да имат в съблекалнята си футболист, който не иска да остане там и само трови атмосферата. Вече всички около клуба са настроени срещу Неймар и искат той да се махне. 

По-вероятно доскоро изглеждаше да има сделка с размяна на футболисти и някакво доплащане от страна на Барса. Но и двамата, които бяха искани от Пари Сен Жермен за подобен трансфер - Филипе Коутиньо и Усман Дембеле, няма как да участват. Първият беше даден под наем на Байерн, а вторият се контузи и е аут до началото на октомври. 

Затова опцията с наема последната пред Неймар и ПСЖ за раздяла. Реал Мадрид оттегли интереса си, защото няма как също да извади подобна огромна сума за него, пръскайки вече над 350 млн. евро през лятото за нови попълнения. Заявен беше интерес и от Ювентус, но това се оказа само дим без огън и така единствената опция за трансфер си остава Барселона.