Нещата не са розови в Париж след края на паузата за Световното първенство през 2022 г. ПСЖ претърпя второ поражение в Лига 1 в последните си пет мача, тъй като действащите шампиони загубиха с 0:1 срещу Рен в неделя след срамна загуба с 1:3 от Ланс на 1 януари. Въпреки че Кристоф Галтие не беше много разтревожен от загубата, той сподели, че неговият отбор трябва да се подобри.

"Трябва да си върнем играта. Знаехме, че това ще бъде труден мач и беше така. Имахме топката, но не успяхме да ги застрашим. Рен се защитаваше с твърде голяма лекота. Не се притеснявам, но имаме нужда от събуждане. Световното първенство свърши. Бяхме разпръснати от осем седмици, така че трябва да възстановим малко сплотеността и темпото.

Това е напрегната лига, но не съм свикнал да гледам класирането. Фокусирам се върху представянето и имам работа за вършене", сподели Галтие.

Преднината на ПСЖ в горната част на таблицата вече е намалена до три точки. Те имат 47 точки от 19 мача. Вторият Ланс е само на три точки от първото място, а Марсилия изостава на 5 пункта.