В сряда вечерта е време за френската класика – Олимпик Марсилия срещу Пари Сен Жермен, които се изправят един срещу друг в сблъсък от 1/8-финалите за Купата на Франция.

Мачът ще бъде по-специален за наставника на парижани - Кристоф Галтие, който е роден в Марсилия и бивш играч на клуба. Той ще се завърне на „Стад Велодром“ за първи път откакто пое Пари Сен Жермен.

„Напълно ще игнорирам факта, че съм роден в Марсилия и съм играл там. Аз съм треньор на Пари Сен Жермен. Знам какво означават тези мачове. Ще блокирам обажданията на телефона и семейния ми план, за да съм концентриран върху мача“, заяви Галтие на пресконференцията си във вторник.

„Това е двубой на директна елиминация, играчите знаят това. За съжаление, феновете ни не могат да пътуват, но се надявам да продължим напред, за да ги зарадваме“, каза още специалистът.

Феновете на ПСЖ нямат право да посетят мача, както и околностите на стадиона поради инциденти между двете агитки в миналото. Парижани ще бъдат без Килиан Мбапе, Преснел Кимпембе, Ренато Санчес и Норди Мукиеле. Те обаче ще могат да разчитат на Неймар, Серхио Рамос и Марко Верати.

Попитан дали това е най-вълнуващият месец в кариерата му, Галтие отговори:

„Да, може да го погледнете от тази гледна точка. Да, вълнуващ месец е. Имал съм периоди с важни мачове в различните клубове, но календарът изглежда така. Не съм под допълнително напрежение този месец. Под напрежение си от момента, в който подпишеш договор с ПСЖ“.

„Имаме много футболисти, които са играли в подобни мачове, дербита в други първенства. Трябва да бъдем себе си, да повишим нивото на играта си. Марсилия е отбор, който пресира доста, преследват те навсякъде. От нас зависи да владеем топката, колкото е възможно повече, и да се възползваме от оставените пространства“, сподели още наставникът.

БГНЕС / BGNES
32 снимки

Кристоф Галтие коментира и информацията, че вратарят на парижани Джанлуиджи Донарума се е почувствал по-добре, след като Кейлор Навас премина в Нотингам Форест под наем.

„Не е вярно, че Донарума се е почувствал по-добре след напускането на Навас. Те се държаха образцово на тренировка. Винаги е имало добри отношения между Джанлуиджи и Кейлор. Сега Донарума ще се състезава със Серхио Рико“, каза треньорът.

Донарума е в ПСЖ от лятото на 2021-а година, подписвайки със свободен трансфер, след като напусна Милан. 23-годишният футболист има 22 мача в Лига 1 този сезон, записвайки 10 „сухи“ мрежи.