Талантът на Рен Едуардо Камавинга е информирал ръководството на клуба си, че няма да продължи договора си с “червено-черните”, тъй като иска да облече фланелката на Пари Сен Жермен, твърди RMC Sport. Контрактът на тийнейджъра с Рен изтича през юни 2022 година.

Интерес към 18-годишния халф има от страна на редица клубове в Европа, но желанието на Камавинга е да остане във Франция и по-конкретно - да заиграе на “Парк де Пренс”. Футболистът всъщност преговаряше няколко месеца с ръководството на “червено-черните” за нов договор, но изискванията му за заплата са твърде високи, а освен това той е пожелал и огромен бонус за подписване на контракт.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келаифи вече се е свързал с колегата си в Рен Никола Олвек и го е информирал за интереса на полуфиналиста в Шампионската лига към младия талант. Все още обаче парижани не са направили официална оферта на Рен.

От Рен пък са казали на ПСЖ, че искат 100 милиона евро за футболиста, въпреки че договорът му изтича след година. От клуба на Камавинга, вярват, че цената е нормална предвид потенциала на футболиста да се превърне един ден в играч от световна класа.

От RMC Sport посочват още, че собственикът на Рен Франсоа Пено - смятан за 27-ия най-богат човек в света, лично следи ситуацията с Камавинга, като засега не е твърде склонен да отстъпи от тази сума, предвид и интереса към играча от страна на английски клубове.