Испанският съд отложи делото срещу Неймар за 27 септември, след като Барселона зведе иск срещу бразилския футболист.

Делото трябваше да се проведе на 21 март, но бе отложен за септември.

Неймар напусна Барселона през август 2017-а година, за да премине в Пари Сен Жермен срещу рекорден трансфер. През въпросната 2017-а година той изкара повече от 183 дни в Испания и според местните закони трябва да си плати всички данъци там. 

От хазната се интересуват конкретно от бонусите, които бразилецът е получил.

Месеци преди отиването си във Франция Неймар беше подписал нов контракт с Барса, за което се беше договорил да прибере 40 млн. евро бонус.

Неофициалната информация е, че са му били изплатени 14 млн. от тази сума, а останалите 26 млн. е трябвало да бъдат преведени по-късно през годината.

 Тогава обаче дойде трансферът му в ПСЖ, след което от “Камп Ноу” отказаха да му дадат останалите милиони. Този казус между Неймар и клуба стигна до съда, където все още няма решение. 

Данъчните в Испания са изискали документ от Барселона, с който да се потвърди колко точно от този бонус наистина е бил изплатен на Неймар, защото има подозрения, че бразилецът може и да си е спестил част от данъците. Южноамериканецът трябва да предостави и официален документ за какъв бонус е получил от ПСЖ за самото парафиране на контракта.