Както "Футбол лийкс" съобщи преди няколко седмици, Реал Мадрид е отправил оферта от 180 млн. евро за младата френска звезда Килиан Мбапе още докато той е бил част от тима на Монако.

Според германският "Шпигел" Реал и агентите на Мбапе са постигнали договорка на 20 юли 2017 г. Според нея "белите" е трябвало да платят 180 млн. евро, които са щели да стигнат до 214 млн. с данъците и допълнителните бонуси.

Тъй като до преминаване така и не се стигна, а младият суперталант премина в ПСЖ, Реал успя да постигне положителен финансов баланс заради неосъществения трансфер.

В последния трансферен пазар в първия тим на "белите" за 140, 5 млн. евро дойдоха Алваро Одриасола (30 млн. евро), Тибо Куртоа (35 млн.), Мариано (22 млн.) и Родриго (45 млн. евро). 8,5 млн. бяха платени за стража на Заря Луганск Андрий Лунин, който бе отдаден под наем в Леганес.

Трансферът на Винисиус Жуниор от Сантос бе приключен през пролетта на 2017 г. за над 45 млн. евро. Бразилецът пристигна през това лято в Испания, но той не влиза в изчисленията за последния 12-месечен период.

През това лято Реал продаде Кристиано Роналдо на Ювентус за 117 млн. евро, но осъществи и някои непопулярни изходящи трансфери - Омар Маскарел в Шалке 04 (10 млн. евро), Лукас Торо в Айнтрахт Франкфурт (3,5 млн. евро) и Филип Лиенхарт във Фрайбург (2 млн. евро). Свежи 5 млн. евро пристигнаха и от Мюнхен заради наема на Хамес Родригес в Байерн.

Преди година бяха продадени и Алваро Мората на Челси (66 млн. евро) и Данило на Манчестър Сити (30 млн. евро). Като теглят чертата в Реал виждат, че това прави около 63 млн. евро приход. И всичко това заради спестените 214 млн. евро за Мбапе. 

Както казваше Йохан Кройф - "имаме 200 милиона в банката, но не и на терена".